Gezocht: goede praktijkvoorbeelden 'Vormgeven aan het M-decreet vanuit de onderwijsbehoeften van kinderen met leerproblemen'.

Het Netwerk Leerproblemen kent opnieuw een prijs toe voor goede praktijkvoorbeelden over “Vormgeven aan het M-decreet vanuit de onderwijsbehoeftes van kinderen met leerproblemen”.
De prijs bestaat uit een geldprijs (500 euro) en de publicatie van het praktijkvoorbeeld in een boek of op de website van het Netwerk. Op die manier hoopt het Netwerk Leerproblemen de goede praktijkvoorbeelden op het domein van de leerproblemen te verspreiden, nieuwe initiatieven te stimuleren.
Goede voorbeelden kunnen zeker inspirerend werken. We zijn daarom op zoek naar scholen / leerkrachten / zorgcoördinatoren/ondersteuners… die hun expertise en manier van werken willen delen om zo anderen aan te zetten om hier ook mee aan de slag te gaan.

We zijn op zoek naar twee dingen:

  • Ben jij iemand die creatief zoekt en aan de slag gaat om de zorg voor kinderen/jongeren met leerproblemen in het onderwijs te optimaliseren, dan willen we dat graag vernemen. Aarzel niet om ons te contacteren.
  • Ken jij een school, leerkracht, zorgcoördinator, … die ‘goed bezig is’, ben jij geholpen door zo iemand, bij wie vond je inspiratie, … nomineer dan een goed praktijkvoorbeeld.

We focussen zowel op basisonderwijs als op secundair en hoger onderwijs, maar ook op preventie-initiatieven in het kleuteronderwijs. De uitbouw van een concreet zorgtraject van een individueel kind is niet direct wat wij zoeken.
Bezorg ons je praktijkvoorbeeld-idee op 2 bladzijden voor 30/1/2019 bij de voorzitter van het Netwerk Leerproblemen Vlaanderen (pol.ghesquiere@kuleuven.be – KU Leuven – Gezins- en orthopedagogiek – L. Vanderkelenstraat 32, bus 3765 – 3000 Leuven). Het bestuur van het Netwerk Leerproblemen Vlaanderen functioneert als jury voor het toekenning van de prijs. U mag alvast rekenen op een reactie en, desgevallend, een contactname vanwege het netwerk.