Kleuterschool “De kleine Sem” (Hoogstraten)

Documentatie en materiaal orthotheek

Naast het boek van Marc Boone kan elke leerkracht naar eigen wens natuurlijk ook andere bronnen gebruiken die bij het werken met de zorggroepjes een meerwaarde bieden. De leerkracht maakt in het zorgdomein een verzamelmap waaruit zij voor zorgactiviteiten kan putten aansluitend bij het thema van de klas en/of de nood van de kleuter. Dit moet niet projectgebonden zijn. Als je dat wel doet probeer het dan zo te doen dat het jaarlijks bruikbaar is (zoals herfst, Sint, …). Je mag zelf kiezen of je dit digitaal doet of op papier. Groei naar het gebruik van Broekx. Zet er een doel in de focus uit je ontwikkelveld bij.

Er worden ook ideetjes verzameld op de pinterestpagina https://nl.pinterest.com/KleinSeminarie/ van school. Op deze manier kan er blijvend een beroep gedaan worden op de geleverde inspanningen van leerkrachten die zich met een bepaald domein hebben bezig gehouden.

Er is in de zorgklas en in het leeseiland ook materiaal aanwezig ter ondersteuning van zorg op onze school (prentenboeken, relaxatiemateriaal, koffer schaap,…)

Voor een powerpointpresentatie door de school, klik hier